Lounais-Suomen Nuorisoseurat palkitsi seuroja ja toimijoita

Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen Nuorisoseurat palkitsivat lauantaina 8.2.2019 Alueellisessa Nuorisoseurafoorumissa Sastamalassa alueittensa tekijöitä ja toimijoita. Vuosittain jaettavilla tunnustuksilla halutaan kannustaa paikallisseuroja, ja heidän aktiivisia toimijoitaan jatkamaan hyvää työtään.

Nuorisoseurat Hämeen alueelta palkittiin seuraavasti:

Vuoden Nuorisoseura 2019 Tammelan Nuorisoseura Aura, Tammela

Seura on tehnyt aktiivista nuorisoseuratyötä yli sadan vuoden ajan. Sen jäsenet ovat järjestäneet suuren suosion tavoittanutta, koko kunnan Hakkapeliitta-tapahtumaa ansiokkaasti jo yli 40 vuotta.

Vuoden Nuorisoseuralainen 2019 Saija Lintu, Tampereen Nuorisoseura

Saijalla on kunnioitusta herättävä kyky innostaa muita tekemään omalla esimerkillään. Hän on toiminut luottamustoimissa Tampereen Nuorisoseurassa ja Sorokoska ry:ssä, ja hänen merkitys seuran toiminnan edistämisessä on ollut korvaamatonta.

Vuoden Ohjaaja 2019 Tiina Mattila, Jokioisten Nuorisoseura Tahdittomat

Tiinan kekseliäisyys ja pitkäjänteisyys ohjaajana on ihailtavaa. Hän on kannustava ja inspiroiva Tahdittomien kantava voima. Tiina tekee kaikkensa, että kansantanssi ja Tahdittomat tulisivat näkymään jatkossakin.

Nuorisoseurat Satakunnan alueelta palkittiin seuraavasti:

Vuoden Nuorisoseura 2019 Porin Nuorisoseura, Pori

Seuran johtokunnan jäsenten 22 vuoden keski-ikä pitää seuran innokkuuden ja ilon yllä. Heillä on ihailtavaa yhteisöllisyyttä ja seuran ohjaajat ovat aina valmiita auttamaan muissakin seuroissa pyydettäessä.

Vuoden Nuorisoseuralainen 2019 Linda Nurminen, Porin Nuorisoseura

Linda on hoitanut tehtävänsä kiitettävästi vuosien ajan ja on seuran sihteerinä ja ohjaajana toiminut yhteisönsä arvokkaana tukipilarina. Hänen esimerkillinen työpanoksensa näkyy muiden auttamisena asiassa kuin asiassa.

Vuoden Ohjaaja 2019 Jutta Wrangén, Saarioispuolen Kulttuuriyhdistys Silta, Valkeakoski

Jutta on ystävällinen, rohkea ja kannustava ohjaajan työssään. Hän ottaa ryhmäläisten toiveet ja ideat huomioon koreografi­oita suunnitellessaan. Jutta on tanssiopetuksen ammattilainen, joka tekee työtään tanhuohjaajan sydämellä.

Nuorisoseurat Varsinais-Suomen alueelta palkittiin seuraavasti:

Vuoden Nuorisoseura 2019 Pyhämaan Nuorisoseura Kajastus, Uusikaupunki

Kajastus on suuri seura pienessä kylässä. Aktiivinen teatteriseura on osoittanut arvostettavaa yhteisöllisyyttä tehdessään seuralle uusia teatteritiloja talkoovoimin.

Vuoden Nuorisoseuralainen 2019 Taina Salminen, Kosken TL Nuorisoseura

Taina toimii seurassa kaikille innoittavana ja inspiroivana roolimallina. Hän on esimerkillinen talkoolainen, ohjaaja ja luottamushenkilö, ja hänen vaikutuksensa seuran kehittyvyyteen ja elinvoimaisuuteen on kiistämätön.

Vuoden Ohjaaja 2019 Matti Salminen, Kosken TL Nuorisoseura

Matti on ahkera nuorisoseuralainen ja teatterilainen, joka ottaa ohjaajana kaikki huomioon ja inspiroi nuoria jatkamaan teatterilaisuuttaan. Hän on mukana miltei kaikissa talkoissa ja on tehnyt kunnioitettavan elämäntyön nuorisoseuroissa.